Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τα μέτρα

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις αυξήσεις και την επιβολή νέων έμμεσων φόρων, τονίζεται:

«Τα τέλη κυκλοφορίας και η έκτακτη εισφορά των κατόχων σκαφών αναψυχής και ο ειδικός φόρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού δεν είναι μέτρα που θίγουν ουσιαστικά την τεράστια κερδοφορία της πλουτοκρατίας, είναι συμβολικά. Η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί για να κρύψει τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν τις νέες αυξήσεις και τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα, στα καρτοκινητά κ.α.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ενισχύουν το άδικο αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, που φοροαπαλλάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ τις στηρίζει πολύμορφα με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και κοινοτικά κονδύλια.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή τους πρέπει να απορρίψουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Πιο αποφασιστικά πρέπει να οργανώσουν την πάλη και τη συμμαχία τους, για να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%, να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, να καταργηθούν τα διόδια.

Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ